Design publish
Image default
Aanbiedingen

4 verschillende manieren om je tapijt te reinigen

Zelfs als je je tapijten regelmatig stofzuigt, kan het vuil en stof zich na verloop van tijd toch ophopen. Om je tapijten er op hun best uit te laten zien, zul je af en toe een dieptereiniging moeten doen. Maar wat is de beste manier om tapijten te reinigen? Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken, dus laten we de populairste eens op een rijtje zetten.

 

Stoomreiniging

Stoomreiniging is een andere populaire tapijt reinigingsmethode. Hierbij worden heet water en een stoomreinigingsmachine gebruikt om stoom onder druk te creëren die vuildeeltjes bij contact afbreekt. Na het stomen moet je een krachtige stofzuiger gebruiken om al het vuil uit je tapijt vezels te verwijderen. Deze methode is geweldig voor het verwijderen van hardnekkig vuil en vlekken, maar het kan ook enige tijd duren omdat je moet wachten tot elk deel van je tapijt droog is voordat je naar het volgende deel gaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar machineverhuur voor deze methode.

 

Droog reinigen

Bij droge reiniging worden speciale chemicaliën gebruikt die geen water of stoom machines nodig hebben om effectief te werken. Je besprenkeld of spuit deze chemicaliën gewoon op je tapijtvezels en gebruikt dan een krachtige stofzuiger om al het vuil op te zuigen. Deze methode is geweldig voor wie niet wil dat zijn tapijt nat wordt of dat het te lang duurt om te drogen na de reiniging – maar ze is misschien niet zo effectief in het verwijderen van hardnekkige vlekken of ingeslepen vuil als andere methoden.

 

Professionele schoonmaakdiensten

Als al het andere faalt, kun je altijd een beroep doen op professionele tapijtreinigers die jarenlange ervaring hebben met het behandelen van moeilijke vlekken en vuile tapijten. Zij kunnen je tapijten beoordelen en een passende reinigingsoplossing bedenken waardoor ze er weer als nieuw uitzien! Hoewel deze optie duurder kan zijn dan zelf doen, kan het de moeite waard zijn als je zwaar vervuilde tapijten hebt die meer expertise vereisen dan alleen stofzuigen!