Design publish
Image default
Toerisme

7 dingen die elke toerist doet in Blankenberge

minigolf blankenberge

Zoals we allemaal weten, zijn er enkele toeristische attracties aan de Belgische kust. Maar in Blankenberge zijn er enkele typische dingen die je alleen in Blankenberge kunt doen!

1) Wandelen op de pier

De Belgian Wharf is misschien wel een van de meest iconische gebouwen aan de Belgische kust. Wist je dat het dok het eerste dok aan de Atlantische Oceaan op het Europese continent was? Helaas is de pier waar je vandaag op loopt niet de oorspronkelijke pier: deze is tijdens de Eerste Wereldoorlog in brand gestoken door de Duitse bezetters.

2) Maak een foto van Blankenberger-brieven

Sinds de zomer van 2018 staan ​​ze enkel nog op het vernieuwde station in Blankenberge, maar deze letters zijn erg populair. Je moet aan de overkant van de straat gaan staan ​​om mooie foto’s te maken, maar voor ervaren toeristen is dit maar een kleine moeite.

3) Rijd op de hellingen van Lustige Velodroom

Van oudsher staat het houten fietspad van Lustige Velodroom al 3 generaties op de zeedijk van Blankenberge. Vooral gekke fietsen zijn interessant: je moet niet alleen vooruit, maar ook op en neer, en soms moet je meer doen dan trappen!

4) Groet het zeeleven onder het zeeleven

Vooral kinderen zijn er dol op! Het is niet ver van de zeedijk en het centrum, maar met de kusttram kom je er gemakkelijk en met de kusttram + vliegticket bereik je het onderwaterleven in één halte voor een prijs van 17,30 euro! Je bespaart slechts 0,70 euro per persoon, maar je kunt het tellen als je lid wordt van het team!

5) Picknick onder Paravang

Als je al een broodje hebt gekocht, is Paravang een van de mooiste plekjes. Enerzijds kan je genieten van het prachtige uitzicht op de Blankenberge Pier, anderzijds kan je genieten van het Leopold II Park.

6) Bezoek Belle Times Center

Bij slecht weer (ook bij mooi weer) duik je in het verleden bij Belle Times Center! Ontdek hoe mensen vroeger op vakantie gingen naar de Belgische kust! Het leven aan zee is niet altijd leuk, maar ook de parken en terrassen aan de zeedijk zijn leuk.

7) Eet Slufferkoeken bij het oudste vissershuis aan de Belgische kust

Blankenberge heeft een rijke visserijgeschiedenis en het best bewaarde en meest typische vissershuisje vind je op landgoed Huisje van Majutte aan de Belgische kust. Je kunt er zelfs doen zoals de vissers: Slufferkoeken (een platte koek met de onderkant van pantoffels) werden in het verleden uitgedeeld aan de bemanning van het vissershotel. Je kunt ook gerechten proeven zoals Schelle van’t Liek, Potje Pate, Kokketeute, etc.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html