Design publish
Image default
Aanbiedingen

Wat moet je zoeken in een hondenriem?

Wat moet je zoeken in een hondenriem?

Wanneer u met uw hond op pad gaat, is de juiste riem niet alleen een houvast, maar ook de beste manier om met uw huisdier te communiceren. Een goede flexi hondenriem helpt uw hond te begeleiden en voorkomt dat hij wegschiet in een spannende of enge situatie.

Riemen zijn er in verschillende configuraties van materialen, maten, en functies, zoals extra handgrepen om te manoeuvreren of lussen voor het ophangen van poepzakjes. Dit maakt verschillende riemen geschikt voor verschillende scenario’s.

Lengte en gewicht

Het type dubbele hondenriem dat u kiest moet afhangen van de grootte van uw hond. Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van een riem is je hond. Kleinere honden doen het het beste aan een lichtgewicht, 6-voet riem, terwijl een grote hond het beter zou doen aan een dikke 4 tot 6-voet riem.

Materiaal

Leibanden kunnen gemaakt zijn van nylon, touw, leer of andere materialen. Soms kan het even duren voordat ze ingeburgerd zijn en comfortabel aanvoelen. Je wilt dat het iets is dat comfortabel is om vast te houden en geen krassen of blaren veroorzaakt als je er lange tijd mee loopt. Sommige riemen hebben ook gewatteerde handgrepen die kunnen helpen om ze aangenamer in gebruik te maken.

Extra

Je kunt riemen vinden met extra handvatten om je huisdier onder controle te houden of plekken om poepzakjes, lampjes of andere gadgets aan te hangen. Ze zijn niet altijd nodig. Hoe simpeler, hoe beter! Je wilt niet dat iets jou of je hondje weegt. Het tuigje is het belangrijkst, zodat ze veilig zijn. Lussen voor poepzakjes kunnen echter wel handig zijn, zodat je je hand vrij kunt houden voor het versterken van elk gedrag dat je leuk vindt tijdens wandelingen!

Hoe voorkom je dat je hond aan de lijn bijt?

Honden bijten en kauwen soms op hun riem als een manier om te spelen of wanneer ze overprikkeld zijn. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om het gedrag te stoppen. Als je hond een fervent lijnbijter is, zou ik aanraden om eerst te werken aan het aanleren dat bijten aan de lijn betekent dat we niet gaan wandelen. Begin binnen in een veilige ruimte, doe de hond de riem om en begin richting de deur te lopen. Zodra je hond in de riem bijt, laat je de riem vallen en loop je weg. Dit geeft de hond aan dat hij niet mag gaan wandelen als hij in de riem blijft bijten.

Een andere optie is het kiezen van een riem die niet leuk of makkelijk te kauwen is, zoals een riem gemaakt van ketting of gecoate draad. Ze stelt ook voor om de riem te bedekken met iets dat slecht smaakt, zoals appelciderazijn. Bijten aan de riem kan ook betekenen dat de halsband of het tuigje oncomfortabel zit. Ik zou eerst controleren of de riem niet te zwaar is voor de hond en of het tuig en de halsband goed passen. Je moet twee vingers onder de halsband en het tuig kunnen steken en het moet nog steeds een beetje strak zitten.