Design publish
Image default
Zakelijk

Tips voor je voorraadbeheer

Je kunt je voorraadbeheer optimaliseren. Opslagkosten kun je gemakkelijk onder controle houden. De producten die opgeslagen zijn leveren nog niets op en kosten alleen geld. Je moet dan zorgen voor een goed evenwicht. Dat doe je door voorraadmanagement. Hier enkele tips voor jou.

Zorg voor een goede structuur in je voorraad

Als je een voorraad hebt zorg dan dat je structuur erin krijgt. Je weet altijd waar de producten liggen maar ook weet je dan hoeveel voorraad er nog is. Dat heet voorraadbeheer. Zorg voor een zichtbare structuur in je voorraad met een wms systeem. Het werkt het gemakkelijkst.

Houdt je opslagkosten zo laag mogelijk

Een opslagruimte is duur. Zorg dus ervoor dat de opslagkosten zo laag mogelijk blijven. Stel dan je prioriteiten. De producten die je het meest verkoopt bestel je in een grote mate. Zijn er producten die niet veel worden besteld dan kun je deze minderen. Houd hierbij rekening met seizoensartikelen. Heb je deze in het voorraadbeheer dan heb je die in de seizoenen meer nodig als buiten het seizoen.

Kies voor snelle toeleveranciers

Een toeleverancier die snel levert zorgt voor een goede aanvoer. Je producten blijven in voorraad. Niet alleen is het belangrijk dat een toeleverancier snel is maar ook dat die betrouwbaar is. Je onderneming hangt af van de producten die er zijn. Zorg dat de kwaliteit belangrijker is van je producten dan de prijs. Als je een goede leverancier hebt zal het je weinig problemen opleveren.

Een goede voorraadadministratie bijhouden

Zorg dat je altijd op de hoogte bent van je voorraad. Je bent bezig met je eigen voorraadbeheer. Let er op dat je altijd de juiste hoeveelheid hebt op het juiste moment. Je kunt met digitale hulpmiddelen een online voorraadbeheer maken.

De voorraad regelmatig controleren

Let altijd of de administratie klopt met de voorraad. Zorg ervoor dat je geregeld steekproeven of periodieke controles houdt. Je kunt met een voorraadbeheer je voorraad tot in de puntjes beheren. Alles kun je gemakkelijk bijhouden. Het maakt dan niet uit of je offline of online er mee bezig bent. Als je alles controleert dan behoud je voldoende eigen voorraad.