Design publish
Image default
Winkelen

Het praktische nut van een mooie haardset

Houd jouw open haard in goede staat

Open haarden mogen zich verheugen in een groeiende populariteit. Een toenemend aantal mensen schaft een open haard of een huiskachel aan, om meer warmte en sfeer in de woonkamer te scheppen. Een open haard is natuurlijk prachtig, maar je hebt ook spullen nodig om de open haard in een goede staat te kunnen houden. Hiervoor wordt doorgaans een haardset gebruikt. Haardsetten zijn specifieke accessoires die je nodig hebt om de haard op te stoken en periodiek schoon te maken.

Het vuurtje opstoken doe je met een haardset

Een gemiddelde haardset bestaat uit enkele gereedschappen, die kunnen variëren qua samenstelling. Sowieso is er een pook aanwezig om het vuurtje op te kunnen stoken. Ook een schop om de asresten te verwijderen vormt een standaardonderdeel van een haardset. Verder is een haardborstel een belangrijk onderdeel van een gereedschapsset voor een open haard. Hiermee kan de open haard of houtkachel aan de binnenkant schoongemaakt worden. Verder zijn er vaak andere handige gereedschappen aanwezig. Populair is de haardtang, waarmee extra hout in de haard gelegd kan worden. Ten slotte zijn er nog twee andere onderdelen die beschikbaar zijn als accessoire voor een open haard-set. De asschuiver om het as uit de haard te schuiven is er één van. Het andere gereedschapsstuk is een deksellichter om de deksel van een haard of kachel te openen zonder daarbij de vingers te branden.

Genoeg keuze aan materialen & stijlen

Haardsetten zijn in allerlei materiaalsoorten en samenstellingen verkrijgbaar. Zo zijn rvs, aluminium, lederen setten en smeedijzeren materialen populair. En op het gebied van stijl kun je zowel moderne als traditionele ontwerpen kopen. Er is voldoende keuze voor elke woningstijl!