Design publish
Image default
Aanbiedingen

Flexibel en handig: de flexibele hondenketting

Het ontwerp van de flexi hondenriem stelt niet teleur en daarom blijft het een van de beroemdste en beste hondenriemen in de wereld. Het is een intrekbare hondenriem met een veer die ontworpen is om lang mee te gaan, ondersteund door strenge testen. Dit houdt in: slepen, weken, dwingen tot trillen of fladderen, laten vallen en blootstellen aan de elementen. Veel mensen zijn er grote fans van, maar ze zijn niet onmogelijk te breken, en daarom is het kiezen van de juiste maat en het juiste type voor jouw hond erg belangrijk.

Nu we weten wat de flexi hondenriem is, laten we ons verdiepen in meer over deze hondenketting en waarom ze nuttig zijn.

Voordelen voor jouw hond

De intrekbare riem is uitstekend voor honden die in een rustig tempo draven en zich goed gedragen bij het trouw opvolgen van commando’s. Het biedt je hond een groter gevoel van vrijheid dan een traditionele riem en geeft jouw gemoedsrust wanneer ze afdwalen door gebruik te maken van de verlengbare riem.

Veiligheidskenmerken

Het is veelzijdig, veilig en geweldig voor zowel honden als zelfs katten, hoewel jouw hond goed moet worden getraind om ervoor te zorgen dat ze niet in paniek raken en zichzelf verstrikken in de verlengbare riem, omdat dit zeer gevaarlijk kan zijn. 

Dit type riem heeft een comfortabel remsysteem met korte slag, dat extra veiligheid biedt bij het stoppen en intrekken. Bovendien kan de verchroomde karabijnhaak gemakkelijk aan elke halsband of tuigje worden bevestigd.

Hoe werkt de flexi hondenketting?

Deze ketting werkt door middel van een knop op het handvat om de mate van meegeven en verlenging van het koord te regelen. Het verlengde koord betekent dat jouw hond meer vrijheid heeft wanneer hij met jou wandelt, maar je kunt het verlengstuk sluiten en op dezelfde manier met hem wandelen als met een gewone kortere lijn.

Het verstelbare koord en de controle betekenen dat de hondenriem in alle weersomstandigheden gebruikt kan worden zonder te breken of defect te raken. Hij kan omgaan met verschillende situaties, buitenterreinen en intense trekkracht die alleen een hond kan uitoefenen. Dit maakt hem ideaal voor reizen, wandelen, kamperen of een gewone wandeling. De verlengbare riem sleept niet over de grond, en je hoeft hem niet telkens op te rapen. Dit geeft jou de grootst mogelijke controle, terwijl jouw pup toch zoveel mogelijk kan ontdekken en ronddwalen als nodig is.

 

Conclusie

Tot slot, de flexi hondenriem kan een levensreddend apparaat zijn dat jij en jouw viervoetige harige vriend in staat zal stellen om samen de wereld te zien. De stevige, solide en betrouwbare engineering betekent dat je kunt vertrouwen op wat je krijgt, en het zal een van de meest duurzame leibanden zijn voor jouw hond en zijn activiteiten.

Bovendien kun je, als jouw hond enthousiast wegloopt, de remknop of de intrekbare functie gebruiken om de pup naar je terug te trekken. Dit kan een absolute redder in nood zijn in situaties waarin je gevaar ziet en jouw hond misschien niet. Deze flexibele hondenketting is ook te verkrijgen als een dubbele hondenriem, voor extra plezier.

Gerelateerde artikelen

Ontdek zelf de dienstverlening van dit schoonmaakbedrijf uit Veldhoven

Hoe je de vogels in jouw tuin een handje kan helpen

Geef een foto in glas in de vorm van een hart cadeau