Een detox kuur in Amsterdam

Design-publish

Heb je het vermoeden dat je lichaam niet optimaal functioneert? Dan zou dat aan een ophoping van gifstoffen kunnen liggen. Een nieuwe detox kuur in Amsterdam kan een goede oplossing zijn om weer wat beter te voelen. Gifstoffen en zware metalen kunnen voor veel uiteenlopende klachten zorgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke gewrichten en spieren, duizeligheid en moeite hebben met afvallen of op gewicht blijven. Een detoxkuur Amsterdam helpt je om de giftige stoffen te verwijderen.

Wat houdt een detox in?

Het woord ‘detoxen’ komt van het Engelse woord ‘detoxify’, wat ontgiften betekent. Dat is precies wat je met een detox kuur Amstertdam doet: het helpen ontgiften van je lichaam. Dit doe je met voeding en aanpassingen in je leefstijl. Een detox dieet duurt slechts een korte periode. Het is niet nodig en zelfs schadelijk om lang te detoxen. Tijdens de detox  kuur Amsterdam eet je namelijk minder van bepaalde gezonde voedingsmiddelen en voedingsgroepen, omdat deze de detox tegenwerken.Op de lange termijn is het belangrijk dat je deze weer aan je dieet toevoegt. Een detox kuur Amsterdam duurt daarom maximaal een week en daarna moet je minsten 2 maanden weer normaal eten.

De feiten over detoxen

Detoxen betekent niet dat je honger moet lijden of enkel sap mag drinken. Integendeel: het is belangrijk dat je genoeg gunstige voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarbij werkt een sapkuur juist averechts, omdat je zo enkel suikers binnenkrijgt – en niet de gezonde vezels. Door te detoxen help je je lichaam met het verwijderen van de opgehoopte gifstoffen en vrije radicalen. Een detox kuur Amsterdam duurt een week en je eet dan zoveel mogelijk ontgiftende voedingsmiddelen. Ook vermijd je schadelijke voedingsmiddelen waardoor de lichaam gaat detoxen en de schadelijke voedingsmiddelen verwijdert. Na een week voel je je veel gezonder en fitter. Wanneer start jij met een detoxkuur Amsterdam?