Design publish
Image default
Woningen

Comfortabeler slapen? Begin hier!

Er zijn vele stoffen als het op dekbedden aankomt. Dekbed stoffen zijn niet zomaar een keuze, het heeft namelijk invloed op hoe je slaapt. Kies daarom verstandig een dekbedstof niet past bij jouw huidtype, bij jouw wensen en slaapbehoeften en kies een dekbed stof uit die past bij de seizoenen. In de winter kies je natuurlijk een warmere stof en in de zomer kun je voor de luchterige katoenen en linnen gaan.

 

Verschillende soorten stof die je kunt gebruiken als dekbed

Er zijn verschillende stoffen die je kunt kiezen. Hieronder noem ik er een paar:

–          Katoen

–          Satijn

–          Flanel

–          Percal

–          Jersey

–          Linnen

–          Egyptisch katoen

 

Lekker slapen doe je onder een fijne stof. Als je in het lijstje hierboven al gezien hebt dat er stoffen tussen staan die je niet fijn vind liggen, dan kun je die al afstrepen.

 

Katoen

Katoen is het goedkoopste en meest voorkomende materiaal op het lijstje. Katoen groeit in de natuur. Het heeft een aantal eigenschappen waardoor katoen de meest populaire keuze is als het gaat om dekbedden.

Het is namelijk duurzaam, stevig, vocht absorberend zijn drie van die voordelen.

 

Satijn

Satijn wordt gemaakt van katoenvezels, het word alleen heel anders bewerkt waardoor je denk dat het een andere strof is. Satijn voelt zacht en gladder aan, oogt luxe door de glans en kleuren en is geschikt om on der te slapen in de zomer.

 

Flanel

Een minder bekende variant van katoen. Het wordt los gesponnen van de garen van het katoen. Hetzelfde als satijn, maar opnieuw opgeruwd aan één kant waardoor flanel wel een tikkeltje zachter is.

 

Parcel

Parcel is een stof die lijkt op normaal katoen, maar dan veel hogere kwaliteit dan normaal katoen. Parcel heeft een hogere dichtheid dan katoen, dat maakt het veel steviger dan normaal katoen en is meer geschikt in de winter.

 

Je kan een dekbed gewoon kopen, maart als je meubels wil stofferen dan zul je dat moeten vragen aan een stoffeerder.

https://goedkoopstofferen.nl/

Gerelateerde artikelen

Luiken op maat de praktische sfeermaker in iedere woning

Kostprijs ramen

Wilt u uw huis direct verkopen in Brabant?